joi, 5 februarie 2015

Erată la „“Sunteți singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur!!!” (Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa). Declarații fabuloase făcute de un arheolog german”

        Având în vedere că mama comerțului este să mereu „oferte” noi (lucru perfect normal), AdD ne mai face o ofertă: articolul „“Sunteți singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur!!!” (Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa). Declarații fabuloase făcute de un arheolog german”. Să vedem cât de normal...
        Articolul de mai sus, urmează tendința generală AdD, de a publica în rândurile articolelor sale (așa cum se poate observa la o privire generală asurpa lucrurilor pe care le-am semnalat în cadrul acestui blog), aproximativ jumătate lucruri acceptabile sau lăudabile și aproximativ jumătate, lucruri ilogice, neverificabile sau în totală contradicție cu sursele istorice vechi sau contemporane. În acest articol se vorbește frumos despre țara noastră prin intermediul unui personaj serios. Nu am verificat sursa acestor citate pentru a vedea dacă sunt scoase din context sau nu. Și nici nu o voi face. Deasemenea, ridică și unele probleme valide din învățământul și istoriografia românească.
        Dar blogul de față are ca și scop evidențierea erorilor din articolele cu privire la Antichitatea românească cu speranța că cei de la AdD vor învăța, într-un final, să-și redirecționeze energia prin metode mai corecte (deși relitatea ne zdruncină aceste vise) dar mai ales pentru ca oamenii care nu au acces facil la informație istorică să aibă o alternativă mai corectă la erorile ce apar în materialele realizate de către AdD.
        Erorile care apar în acest articol sunt:
        1. Exacerbarea rolului culturii și civilizației dacice în contextul european (cuvinte care nu presupun aducerea lor pe loc nemeritat de scăzut).
        2. Exacerbarea nejustificată a culturii și civilizației dacice, mai exact, dacii au creat multe lucruri frumoase în aur dar cine a vizitat marile muzee europene a putut vedea în cantități uriașe, lucruri create de către contemporanii dacilor, cel puțin la fel de frumoase ca și cele de pe aceste meleaguri. Lucru care nu știrbește valoarea artefactelor dacice, atâta doar că trebuie să le privim exact pe etajul pe care se află.
        3. Atacul la persoane. Acest lucru este greșit dacă stă în fruntea articolului. Total greșit. Lupta trebuie să se facă pe idei și concluziile legate de persoane doar ca și ... concluzie.
        4. Dacă cineva consideră că trebuie să ducă o luptă cu o anumită idee (generată de o personaă până la urmă), trebuie să o facă cu metode oneste și corecte.
        5. Din nou, se utilizează scopuri oculte, concentrate și intenționate de deturnare a istoriei românești. Noi nu spunem că nu ar putea fi așa, dar pe ce se bazează oare cei de la AdD? Or fi chiar așa de informați? Personal mă îndoiesc!
        Să nu uităm: scopul nu scuză mijloacele! Un rău nu se îndreaptă cu un alt rău! Dacă există lucruri care pot fi îndreptate în istoriografia românească, asta înseamnă că trebuie să generăm și alte rele? Acesta considerăm noi că este poate cel mai mare deserviciu adus culturii românești de către AdD, pe lângă cele câteva lucruri bune pe care le fac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu